Dette er en stor portion, da den er god til at fryse ned og bruge som hjemmelavet fastfood, til de mere travle dag.
12 prs.
2 spsk. olivenolie
2 løg, hakket fint
2 tsk. paprika
1 tsk. karry
500 g champignon, hakket fint
1 kg oksefars
2-3 tsk. chiliflager
3 fed hvidløg, presset eller hakket fint
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. basilikum, tørret og hakket
2 tsk. oregano, tørret og hakket
1 tsk. timian, tørret og hakket
1 tsk. rosmarin, tørret og hakket
1½ spsk. gastrik
2 tsk. groft salt
2½ dl madlavningfløde
1 tsk peber, friskkværnet konsistens
Olivenolien varmes op i en gryde eller sauterpande.
Løg tilsættes sammen med paprika og karry og svitses i 2-3 min.
Champignon, oksefars og chili tilsættes og steges i 5 min. under omrøring.
Hvidløg, tomat og krydderurterne tilsættes og lad simre i 5 min.
Resten af ingredienserne tilsættes og saucen simrer indtil den er reduceret til den ønskede.
Smag til.
Serveres til f.eks. kogt spaghetti og lidt revet parmesan.