Gastrik

Gastrik er en karamelliseret vineddike-sirup, som franskmændene igennem århundrede har anvendt til at få saucer og sovs til at smage af mere. Jeg var så heldig at få en lille potions fra Meyers Køkken, og efter at have prøvet det, var jeg solgt. Har brugt det i sauce/sovs og i kødsauce. Det giver en fyldig og skøn smag - en dejlig smagssætter.

Nu er det ikke noget man sådan bare kan købe, så jeg gik i gang med at lede efter en opskrift: Det viste sig at være nemt at finde og det var nemt at lave.

 

Jeg lavede min gastrik på følgende måde:

 

150 g rørsukker

2½ dl æbleeddike (eller lignede frugt- eller vineddike)

 

Rørsukker fordeles i en stegepande og lad smelte til en tyk karamel.

Eddiken hældes over og koges igennem indtil karamellen er helt opløst.

Gastrik-siruppen hældes på en flaske der kan lukkes godt.

 

Opbevar det i en lukket flaske på køl, så skulle det kunne holde for evigt! Ja det har jeg så ikke testet endnu - jeg planlægger ikke så langt frem.

 

(c) 2024 e-fri.dk