Gravad laks

Denne opskrift er inspireret af vores norske onkel Karl Johans gravad laks. Det er den bedste og lækreste gravad laks man kan udsætte sine smagsløg for.

skal marinere i 2-3 døgn

600 g laks, uden ben og skind
3 spsk. frisk dild, hakket fint
2 spsk. groft salt
2 spsk. rørsukker
½-1 spsk. snaps: dild snaps, akvavit eller anden snaps
2 spsk. dild, tørret og hakket 

Laksen befries for evt. skind og ben.
Dild, salt, sukker og snaps blandes godt sammen, og massen fordeles på begge sider af fiskestykket.
Til sidst fordeles 1 spsk tørret dild på hver side af fisken.
Læg i en  frysepose og lad marinere i 3 døgn.
Skær ud i skiver til at bruge på brød eller tern til at hapse som de er.

Prøv evt. med dildsauce til.


(c) 2024 e-fri.dk