Laves på sammen måde som mornaysauce. Jeg samler alle osterester, revet som hele - nogle var lige en smut forbi fryseren indtil jeg har rester nok, og laver denne dejlige ostesauce.
Ostetyperne afgør hvilke retter saucen regner sig til - smag dig frem.
Lidt under. 1,5 liter sauce ? strækker til 3 ?portioner?
100 g smør
100 g hvedemel
1 liter mælk
½ tsk. Salt
190-200 g ost, revet eller i tern
1 pasteuriserede æggeblommer
2 dl piskefløde
Muskat, revet
Salt
Peber
Smør smeltes i en gryde og melet piskes i. Mælken hældes i og piskes konstant, indtil den kommer op og koge. Tilsæt salt, skru ned for varmen og lad saucen simre i ca. 5 min. Sørg for at røre ofte.
Ost røres nu i ? lad smelte under omrøring.
Smag saucen til med muskat, salt og peber.
Pisk æggeblommerne sammen med piskefløden og rør dette i saucen.
Denne sauce kan godt fryses ned. Dette er også grunden til den store portion: del den i 3 - brug 1 og frys 2 ned til andre måltider.