Mornaysauce

Lidt under. 1,5 liter sauce - strækker til 3 "portioner"

100 g smør
100 g hvedemel
1 liter mælk
½ tsk. Salt
Ca. 120 g frisk mozzarella, skåret i tern
Ca. 70 g parmesanost, revet eller i små tern
1 pasteuriserede æggeblommer
2 dl piskefløde
Muskat, revet
Salt
Peber

Smør smeltes i en gryde og melet piskes i. Mælken hældes i og piskes konstant, indtil den kommer op og koge. Tilsæt salt, skru ned for varmen og lad saucen simre i ca. 5 min. Sørg for at røre ofte.
De 2 slags oste røres nu i - lad smelte under omrøring.
Smag saucen til med muskat, salt og peber.
Pisk æggeblommerne sammen med piskefløden og rør dette i saucen.

Denne sauce kan godt fryses ned. Dette er også grunden til den store portion: del den i 3 - brug 1 og frys 2 ned til andre måltider.


(c) 2024 e-fri.dk