2 fed hvidløg
2-3 friske chili frugter
½ dl eddike
1 dl sukker
1 dl vand
½ spsk. groft salt
Atamon (se dosering på flasken/pakken)
jævning: 2 spsk. maizenamel og 2 spsk vand
Hvidløg pilles og deles i halve. Jeg blender ikke hvidløg med resten af ingredienserne, da hvidløg med tiden skifter farve til blå-grøn når det blandes med eddike.
Chili frugter (man kan justere hvor stærk saucen bliver ved at medtage membraner og kerner, eller at undlade dem, da meget at "det stærke" sidder i disse to dele) eddike, sukker, vand og salt hældes i en blender og blendes indtil chilisaucen har små flager af chili tilbage.
Den blendede masse overføres til en kasserolle, sammen med hvidløg, og give en opkog, lad koge i 2 min.
Saucen jævnes, tages af varmen og atamon tilsættes og saucen hældes i en atamonskyllet flaske/glas.