Disse hapser er lavet af mine børns "høst" fra 9. klassernes karameldag på deres skole. Når man ikke er så vild med karameller, må man tænke i andre baner - et stort hit.
en lille portion - til en form på ca. 5X10 cm
Bunden:
75 g hvedemel
60 g smør, blødgjort
25 g rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
Alle ingredienserne røres godt sammen, fordeles jævnt i en bagepapirs foret form og bages ved 180° i 30 minutter - eller indtil bunden er fast og gylden.
Lad afkøle i formen.
Karamel laget:
120 g karameller
1 spsk. piskefløde
en lille portion saltede mandler, hakket i mindre stykker.
Karamellerne smeltes i fløden ved svag varme i en kasserolle og hældes over bunden, og mandlerne forheles i karamellen.
Lad afkøle i formen.
Chokolade laget:
100 g mørk chokolade
Chokoladen smeltes og fordeles ovenpå karamel laget og stilles til afkøling i formen.
Når helt afkøles skæres den ud i hapser.