Chili-oste-hapser

Antallet afhænger af, hvor store man vælger at lave sidde hapser. Der er stor forskel på ost, og noget når at smelte hvor andet ikke gør - man måprøve sig frem. Sørg for selv at rive oste, da den færdigkøbte revne type, indeholder midler til at undgå sammenklistring, og her skal det kunne klistre sammen.

Osteblandingen:
100 g cheddarost; revet
2 spsk. syltede jalapenos, hakket fint
½ tsk. paprika
1 tsk. røget salt

Ingredienserne røres godt sammen, og presses sammen i kugler.

Panering:
½ dl hvedemel
2 æg, sammenpiskede
2 dl rasp
salt
Peber
½. tsk paprika

Rasp, salt, peber og paprika blandes godt sammen.
Ostekuglerne vendes i hvedemelen, hvorefter de vendes i æggeblandingen og efterfølgende i raspblandingen.
Jeg dobbelt-panerer altid, da det holder bedre på osten, så jeg gentager ægge- og raspdypningen.

Olie til stegning (en der kan tåle den høje varm som kræves for at kunne fritere).

Varm olien godt op i en gryde, tilsæt hapserne 2-3 ad gangen og steg indtil de er gyldne og sprøde. 
Sørg for at olien når at blive godt varm før man tilsætter næste potion hapserer.
Lad dem dryppe af og de er nu klar til servering.


(c) 2024 e-fri.dk