Svampesnegle

14-20 stk.

Fyld:
350 g svampe, fint hakkede
2 spsk. smør
2 løg, hakket fint
1 tsk. timian, hakket
50 g parmesanost, revet
Peber
Salt

Smør smeltes, tilsæt løg og lad svitse i ca. 2 min. og tilsæt derefter svampe og lidt salt.
Skru op for varmen og lad simre indtil al væden er fordampet - under omrøring.
Tilsæt timian og rør det godt i.
Tag af varmes og tilsæte ost og smag til med salt og peber:
Lad hvile mens dejen laves.

Dej:
550 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. sukker
170 g emmentaler ost, revet
1¾ dl kærnemælk, kold
6 spsk. smeltet smør

Bland kærnemælk og smør og bland resten af ingredienserne røres i og dejen ældes. Når dejen bliver klistret er den klar.
Rul ud mellem 2 ark bagepapir.
Smør fyldet, rul dejen til en midlertidig roulade og skær derefter sneglene ud af rouladen i ca. 2-3 cm tykkelse.
Placer dem på en bageplade med 3 cm i mellem, så de ikke "vokser Sammen".

1 æg,sammenpisket, til pensling

Pensl sneglene med æggeblandingen og bag ved 200 i ca. 18 min.


Lavet af Rune, August 2023


(c) 2024 e-fri.dk