Fyld til ca. 15 trøfler
Trøffelkugler:
Kugler i mørk, mælk eller hvid chokolade.
Fyld:
50 g hakket chokolade
4 spsk. piskefløde
16 g fondant
16 g glukose
cognac, likør, rom eller lignende
Chokoladen hakkes og hældes op i en skål, med ikke alt for tykke sider.
Fløde, fondant og glukose hældes i en kasserolle. Varm forsigtigt indtil fløden koger (fondant og glukose vil være smeltet på dette tidspunkt).
Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør forsigtigt mens chokoladen smelter.
Hæld alkoholen i og rør forsigtigt. Smag lige om likøren kan smages.
Lad skåle stå til afkøling på køkkenbordet, mærk på ydersiden af skålen, og når ydersiden ikke er varm længere, kan man begynde at fylde kuglerne. Man kan evt. bruge et kræmmerhus med en spids tylle.
Lad fyldet størkne let, inden man fortsætter.
Lukning:
Chokolade, hakket fint - samme type som trøffelkuglerne
Chokoladen smeltes.
Hullet i trøflerne lukkes med smeltet chokolade. Lad størkne.
Pynt:
Chokolade, hakket fint ? chokoladetypen er valgfri
Chokoladen smeltes.
Kuglerne dyppes i chokoladen, lægges på rist eller bagepapir og man kan evt. trille dem i udvalgt pynt eller drysse noget over den våde chokolade.
Lad afkøle.
Afprøvede kombinationer:
Mørk/mælke chokolade + rom
Mørk chokolade + cognac
Mørk/mælke chokolade + vaniljevodka
Mørk chokolade +bananlikør
Mørk chokolade + Cointreau
Hvid chokolade + Malibu
Hvid chokolade + Limelikør + limeskal af 1 lime (revet)
Hvid chokolade + Pinkgrapelikør
Hvid chokolade + vodka + saft af 1 lime + limeskal af 1 lime(revet) +5 g ekstra fondant.
Hvid chokolade + hindbærlikør + 3-4 moste hindbær.
Hvid chokolade + mørk chokolade fyld + kaffelikør
Mælke chokolade + Baileys
Mørk chokolade kugle + hvid chokolade vodka + saft af 1 lime + limeskal af 1 lime(revet) +5 g ekstra fondant + overtrukket med hvid chokolade.
Mælke chokolade + fyld af nougat (i stedet for chokolade) + vanilje vodka + mandelstykker.