Kyllingesauce med chili og hvidvin

4 prs.

pasta til 4 prs.
vand
olie
salt

Kog pastaen i let saltet vand med lidt olie i.
Dræn pastaen og gem 1½ dl af pastavandet.

500 g kyllingebryst, i tern
salt og peber
1½ dl olivenolie
2 spsk. smør
2 fed hvidløg, presset/hakket
1 lille løg, i små tern
1½-2 tsk. chiliflager
½ tsk. oregano
1½ dl hvidvin
1½ dl pastavand (fra tidligere)
1 snackpeber, i små tern
1 dåse hakkede tomater
1 dl fløde
½ dl revet parmesanost
2 tsk. basilikum, tørret og hakket
smag til med salt og peber

Kyllingekødet krydres med salt og peber.
Olien varmes op i en gryde eller sauterpande, og kyllingekødet brunes og gennemsteges heri.
Tag kødet op til tilside (det skal dækkes til).
Smør smeltes i olien fra kyllinge og hvidløg og løg tilsættes og svitses i 2-3 min.
Chiliflager og basilikum hældes i.
Tilsæt hvidvin og lad koge i 3 min.
Tilsæt pastavand og når saucen koger tilsættes peberfrugt og hakkede tomater. Lad simre i 4-5 min.
Fløde og parmesanost røres i, hvorefter kyllingeternene og den kogte pasta røres i.
Basilikum røres i, smag til med salt og peber, og når retten er godt varm, er retten klar til servering.


(c) 2024 e-fri.dk