Karry og paprikasauce

til 4 prs.

1 spsk. olie
1 tsk. smør
1 løg, hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
250 g champignoner, i kvarte
200-250 g pølse, i 1½ cm skiver
1 tsk. karry 
1½ tsk. paprika
¼ tsk. basilikum, tørret og hakket
¼ tsk. oregano
½ tsk. mild chili
2½ dl madlavningasfløde
1 tsk. gastrik
evt. salt

Olie og smør varmes op i en gryde, hvori løg og lidt efter hvidløg svitses let.
Champignoner og pølse tilsættes og svitses i ca. 2 min.
Karry og paprika tilsættes og svitser med i ca. 2 min.
Basilikum, oregano og kaffefløde tilsættes og saucen simrer ved svag varme i 5 min.
Smag til med gastrik og salt.
 

Bland med kogt pasta, i et fad, drys evt. revet ost på og gratiner indtil osten er gylden.

Pølse kan snildt erstattes af f.eks. kødrester fra dagen før, skåret i mindre stykker.


(c) 2024 e-fri.dk