Risret med kylling og grøntsager

6-8 prs.

1-1½ kg kyllingekød med skind og ben, f.eks. over-/underlår
Salt
3 dl vand (bliver til stegesky)
Ris til 6 prs., kogt 
2 spsk. smør
200 g champignon, skåret i skiver
3 fed hvidløg, hakket eller presset
2 chilifrugter, skåret i skiver
3-4 store forårsløg, skåret i stykker på 1-2 cm
2 dl majs (gerne fra frost)
1 dl snackpeber i skiver
2-2½ dl sojasauce
2 tsk. tør sherry

Kyllingekødet anrettes i en fad, drysse med salt og vand hældes ved. Steg kødet indtil det er mørt - ca. 45 min.
Fjern ben og skind fra kødet og stil til side.
Gem stegeskyen.
Sørg for at risen er kogt og stil til afkøling.
Smelt smøret i en stor gryde eller sauterpande, tilsæt champignonerne og lad dem svitse i 5-6 min.
Tilsæt hvidløg og chili og lad svitse videre i 2 min.
Forårsløg, majs og snackpeber tilsættes og lad svitse i 2 min.
Tilsæt stegeskyen, soja og sherry.
Risen røres i og lad varme i 3 min.
Kyllingekødet vendes i og lad varme igennem.
Smag til, og så er der mad.




(c) 2024 e-fri.dk