ca. 20-25 færdige macarons
3 æggehvider
55 g sukker
evt. madfarve (helst en pasta) - tilsæt indtil den ønskede kulør opnås
160 g flormelis
120 g mandelmel
evt. smagssætning som cacao, citrusskal eller lignende
Æggehviderne piskes stive til de er bløde of luftige.
Sukkeret piskes i, til der dannes stive toppe.
Vælger man at tilsætte farve (uden smag) er det nu og det piskes langsomt i.
Husk: farves bliver lidt mat under bagningen, så vær ikke bange for at putte farve i, hvis det er vigtigt at de bliver farvestrålende.
Flormelis og mandelmel sigtes ned i æggehviderne, og vælger man at tilsætte f.eks. cacao, citrusskal eller lignende sigtes det med.
Massen foldes forsigtigt sammen.
Stop når man kan forme 4 ottetaller med dejen.
Folder man for lidt - bliver kagerne hule og kan sprække let (dejen er for fast).
Folder man for meget - dejen bliver for flydende og man opnår ikke en fod på kagen.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Dejen overføres til en sprøjtepose og sprøjt 4 cm's cirkler på bagepapiret - helst med 2 cm mellemrum.
Bank pladen let ned mod køkkenbordet, for at fjerne evt luftbobler og "lokke" kagerne til at brede sig lidt.
Lad kagerne hvile i 30-40 minutter - dette udtørrer overfladen let og hjælper med at give en blank overflade.
Forvarm ovnene til 150° og bag kagerne - i midten af ovnen og 1 plade ad gangen - i 20 min.
Lad kagerne afkøle på pladen.
Lav fyldet (se evt. under Frosting eller Smørcreme).
Tag kagerne meget forsigtigt af bagepapiret. Hvis man fjerner for ivrigt kan det hive det inderste af kagen ud.
Fyldet påføres nemt med en sprøjtepose på hver anden kage, og kagerne lægges sammen om fyldet.
Udviklet af Esben, Juli 2025