til 4 prs.
Dej:
2½ dl vand, håndvarm
12½ g gær
½ tsk. honning
½ tsk. salt
350 g hvedemel
Vandet tilsættes gær, honning og salt, det røres godt sammen indtil gæren er opløst.
Mel tilsættes og æltes godt i.
Lad hæve et lunt sted i 2 timer.
Fyld:
130 g spinat, hakket - fra frost
130 g fetaost, most
1 fed hvidløg, presset eller revet
1 spsk. olivenolie
Spinat optøes og så meget af væden som muligt presses ud.
Feta moses med f.eks. en gaffel.
Spinat, feta, hvidløg og olie æltes forsigtigt sammen - jeg synes at det er nemmest at bruge hænderne.
Dejen slåes ned og rulles ud i en størrelse på ca. 20 X 15 cm.
Fyldet fordeles på dejen, lad dog 2 cm være fri til at kunne lukke flûtet.
Rul nu sammen, så den del af dejen der ikke har fyld på bliver til lukningen. Placer flûtet oven på lukningen.
Lad efterhæver i 15 min.
Pensles evt. med sammenpisket æg eller lidt mælk og bag ved 180° i ca. 25 min.
Man kan også vælge at lave 4 mindre flûtes i portionsstørrelse.