4 prs.
1 stort løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
3 spsk. olie
500 g oksefars
2 spsk. tomatpure
1½ dl tør hvidvin
3 dl oksebouillon - delt i 2
Salt
Peber, friskkværnet
Evt. en anelse chili
3 spsk. maizenamel
Løg og hvidløg svitses let i olien i en gryde.
Oksefarsen tilsættes og brunes.
Tilsæt tomatpure, hvidvinen og halvdelen af bouillonen hældes i gryden. Lad koge i 2-3 min.
Smag til med salt og peber - og evt. lidt chili.
I den sidste halvdel af bouillonen tilsættes maizenamel, røres ud. Denne blanding tilsættes retten, under omrøring.
Tag kødet af varmen, da det ellers gerne vil brænde på.
Fordel kødet i en ildfast fad.
Mosen fordeles ovenpå kødet.
Det står én frit for at gøre kartoffelmosen fancy, man kan bruge en sprøjtepose, lave mønstre med en gaffel eller noget helt andet.
½ dl fint revet cheddar
Drys cheddar oven på mosen.
Retten gratineres i ovn ved ca. 200° indtil osten og mos er sprød og gylden.