Vaniljebudding

til 4-6 prs

4 blade husblas
3 dl piskefløde
2 dl mælk
160 g sukker
1 vaniljestang, kornene skrabet ud
4 æggeblommer,pasteuriserede

Hæld halvdelen af fløden i en gryde, sammen med mælken, 2 spsk. af sukkeret, vaniljekornene og stangen. Varm forsigtig op og tag af varmen, lige før det koger. Stil til side og lad trække i 20 min.
Husblas lægges i blød.
Æggeblommerne og resten af sukkeret piskes godt sammen i en skål.
Varm vaniljemælken-blanding op igen og pisk ægge-sukker-blandingen piskes i. Må IKKE koge, men skal lige nå at tykne.
Tag af varmen og tilsæt den udblødte husblas - rør indtil husblassen er helt opløst.
Hæld buddinge-massen gennem en sigte og ned i en skål. Stiller nu koldt i 1-2 timer - indtil cremen begynder at fæstne til kanten af skålen.
Den resterende piskefløde piskes til flødeskum og vendes i cremen.
Hæld cremen i en form eller portionsskåle og stil koldt. I en stor form tager det gerne natten over at stivne og i portionsskåle 1-2 timer.

Buddingen kan serveres med forskelligt topping/pynt.

 

(c) 2024 e-fri.dk