Svinemørbradgryde med øl og æble

4 prs.

1 svinemørbrad, pudset og skåret i mundrette bidder
salt og peber
1½ spsk. smør
2 løg, skåret i ringe
1 stort eller 2 mindre æbler, skrællet og i både
400 g kartofler, skåret i mundrette bidder
1 tsk. rosmarin, tørret og snittet
1 dåse mørk øl (ca. 3,3 dl)
2 spsk. sennep
300 g edamamebønner
1 spsk. gastrik
2 dl fløde
2 tsk. paprika
1 tsk. chiliflager
400 g cocktailpølser
smag til med salt, peber og muscovadosukker

1 spsk. af smøret varmes op i en gryde eller sauterpande.
Krydr kødet med salt og peber, hvorefter det brunes i smørret.
Tag kødet op og stil til side.
Varm resten af smøret i gryden/sauterpanden og løget svitses godt heri.
Tilsæt æbler, kartofler og rosmarin og lad svitse med - under låg - i 5 min.
Tilsæt øl, sennep og edamamebønner, læg låget på og lad koge i 15 min.
Tilsæt fløde paprika, chili og gastik og lad koge i yderligere og lad koge indtil kartoflerne er møre:
Tilsæt pølserne, smag til og når pølserne er varme er retten færdig.

Server med f.eks. flûtes.


(c) 2024 e-fri.dk