10-12 prs.
2 spsk. olie
1 tsk. smør
1 kg fars
1 spsk. spidskommen
1 spsk. paprika
2 tsk. cayennepeber
2 stærke chilifrugter, hakket fint
4-5 gulerødder, i tern
3-4 pastinakker, i tern
5 fed hvidløg, i skiver
2 løg, hakket fint
4 dåser hakkede tomater
1 stort kanelblad
4 dl stærk oksebouillon
2 dl vand
Chilibønner med egen sauce - 200-250 g
Salt
Peber
Evt. chilipulver
Olien varmes op i en stor gryde, smør tilsættes og kødet brunes heri.
Spidskommen, paprika, cayennepeber og chili tilsættes og svitser med i 1-2 min.
Gulerod, pastinak, hvidløg, løg, tomat, kanelblad, bouillon, vand og de udblødte bønner tilsættes og retten stilles til at småsimre i 4-5 timer under låg. Jeg koger kun kanelbladet med i 1 time, så fjerner jeg den fra gryden, for at undgå at det bliver til "kanel con carne".
Smages til med salt og peber, og synes man ikke den er stærk nok, kan man altid krydre med chilipulver.
Egner sig godt til at fryse ned.