1 l tomatjuice
1 fed hvidløg
½ rød chili
½ tsk. koriander, stødt
½ tsk spidskommen, stødt
½ tsk. løgpulver
1 tsk. groft salt
450-500 g røde kidneybønner
sukker
Tomatjuice, hvidløg, chili, koriander, spidskommen, løgpulver og salt blendes godt sammen. Smag til med sukker - hvis den er blevet meget stærk, hjælpe sukkeret på at mildne lidt.
Bønnerne lægges i en beholder med tætsluttende låg, tomat blandingen hældes over - låg på, og bønner stilles koldt i 1-1½ døgn.
Efter 1-1½ døgn hældes bønner og sauce over i en gryde og koges indtil bønnerne er møre.
Det er en stor portion, men den egner sig fint til at blive delt op i mindre portioner og gemt i fryseren til f.eks. chili con carne o. lign. Jeg fryser det ned i portioner af ca. 200 g.