Pebersauce

Denne sauce kan laves i forvejen og afsluttes, når resten af elementerne er klargjort.

2 prs.

1 lille løg, hakket fint
olie
½ dl whisky
1½ spsk. madagascarpeberkorn: ½ spsk. knuses og 1 spsk. holdet hele
1 spsk. tomatpure
1¼ dl bouillon, f.eks. okse eller kalv
1 dl fløde
½ spsk. dijonsennep
1 tsk. estragon, tørret og hakket
50 g koldt smør, skåret i mindre stykker
¼ tsk. sort peber, friskkværnet
salt

Vælg en gryde eller kasserolle med et godt låg til; et låg der kan tåle lidt flammer.
Varm olien op i gryden/kasserollen og svits løg i nogle minutter. Løget må ikke tage farve.
De knuste peberkorn tilsættes løgene og svitses i ½ min.
Hæld whisky ved, fjern fra varmekilden (sørg for at der ikke hænger brændbart lige over gryden) og flambér whiskyen i 30 sekunder. Sluk ved at lægge låg på gryden.
Sæt gryden/kasserollen tilbage på varmekilden.
Tilsæt tomatpure og svits i 1 min.
Tilføj bouillon og lad simre til det er reduceret til ca. 1 dl.
Tilsæt fløden, dijonsennep og estragon.
Når saucen igen koger, tilsættes de resterende peberkorn og den sorte peber.
Lad saucen simre ved svag varme i ca. 25 min.
* Saucen kan nu godt vente til resten af maden er klar, den skal blot varmes op igen.*
Saucen monteres ved at smøret piskes i lidt af gangen.
Smag til med salt og evt. peber




(c) 2025 e-fri.dk