Pølser

At finde pølser uden ekstrakter, aromastoffer og lignende er en hård omgang, ja ind imellem umuligt. Nogle foodprocessorer har mulighed for at montere et pølsehorn, hvilket gør det nemmere at lave sine egne pølser.

Pølseskindet må man spørge efter hos ens slagter (selvstændig eller tilknyttet et supermarked), og de jeg har fundet ligger i saltlage og kan holde sig længe. Før skindet kan bruges, skal det vandes ud i minimum 20 minutter. Skyld godt.

Instruktionen til min køkkenmaskines pølsehorn, anbefaler at man højst bruger 150 cm skind ad gangen.

 

Når det handler om medister er det nok at binde en knude i hver ende, men er der tale om portionsstørrelser pølser, bruger jeg steg-snor (bomuldsgarn til at binde om stege o.lign.) til at binde for enderne af hver pølse.

 

Det er hårdt arbejde at føre pølseskindet (for det SKAL føres for at få et pænt resultat) samtidig med at man skal fodre foodprocessoren med farsen - at være 2 om opgaven er at foretrække. Så kan man dele alle de platte vittigheder der kommer angående processen - "hej skal vi lave pølser i køkkenet!!".

 

Til dato har jeg prøvet at lave følgende:

Lammepølser

Grillmedister 1

 

(c) 2024 e-fri.dk