Tomatsauce til Pizza 2

Portionen på billedet er lavet af 6 forskellige typer tomater - høst fra haven.

1 stort rødløg, skåret i grove tern
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, hakket groft
ca. 600 g friske tomater, hvis store så del dem i halve
1 hel chili, delt i mindre stykker
2 tsk. oregano, tørret og hakket
½ tsk. sellerisalt
½ tsk. timian, tørret og hakket
1 tsk. merian, tørret og hakket
1 tsk. basilikum, tørret og hakket
1½ tsk. mørk sukker
Lidt salt

Olien ves op i en gryde og læ svitses kort heri.
Tilsæte resten af ingredienserne og lad simre indtil tomaterne begynder at blive godt bløde.
Lad afkøle ind til håndvarm og overfør til en blender - og ja så blender man saucen!
Egner sig godt til at blive frosset ned.


(c) 2024 e-fri.dk