God sauce til momoes/dumplings/guozo - inspireret af en nepalesisk opskrift
4-6 prs.
2 spsk. olivenolie
1 spsk. spidskommenfrø
4-5 tsk. chiliflager (må gerne være stærk)
5 hvidløgsfed, groft hakket
3 tsk. ingefær, revet eller hakket
1 dåse hakkede tomater i tomatsauce (400 g)
½ spsk. gurkemeje
½ spsk. sichuan peber
1-2 tsk. salt (smag til)
1½ dl peanuts, usaltede
2-3 tsk. korianderblade, tørrede og hakkede
Olien varmes og i en gryde og spidskommenfrø tilsættes og lad svitse i 1 min.
Tilsæt chiliflagerne og svits i 1 min.
Hvidløg og ingefær tilsættes og svitses i 2 min.
Tomat og sauce hældes i og gurkemeje, sichuan peber og salt tilsættes.
Læg låg på og lad simre i 5 min.
Peanuts, koriander og grydens indhold hældes i en blender og lad blende indtil man har en jævn sovs.
Synes man den er for tyk, kan man tilsætte lidt olivenolie.
Smag til med salt/chili.
Anvendes kold.