Achar sauce

God sauce til momoes/dumplings/guozo


4-6 prs.

 

2 fed hvidløg

½ spsk ingefær, evt. pure

2 tørrede chilier

½ spsk. spidskommen, stødt

½ spsk. sennepsfrø

½ spsk. peber, friskkværnet

½ spsk. løgpulver

1 spsk korianderblade, tørret og hakket

1 spsk. limesaft

½ spsk. mynte, tørret og hakket

1 dåse hakkede tomater

Olie

salt
 

Olien varmes op i en lille gryde og alle ingredienser - undtagen tomat og salt - svitses godt i 2-3 minutter.

Tomat tilsættes og saucen simrer i 3-4 minutter.

Lad saucen afkøle helt.

Saucen skal nu blendes - smag lige på saucen, og tag nu en beslutning om chilierne skal ud af saucen eller blendes med. Smag til med salt.

Den blendede sauce stilles koldt i 2-3 timer før den skal bruges.


(c) 2024 e-fri.dk