God sauce til momoes/dumplings/guozo
4-6 prs.
2 fed hvidløg
½ spsk ingefær, evt. pure
2 tørrede chilier
½ spsk. spidskommen, stødt
½ spsk. sennepsfrø
½ spsk. peber, friskkværnet
½ spsk. løgpulver
1 spsk korianderblade, tørret og hakket
1 spsk. limesaft
½ spsk. mynte, tørret og hakket
1 dåse hakkede tomater
Olie
salt
Olien varmes op i en lille gryde og alle ingredienser - undtagen tomat og salt - svitses godt i 2-3 minutter.
Tomat tilsættes og saucen simrer i 3-4 minutter.
Lad saucen afkøle helt.
Saucen skal nu blendes - smag lige på saucen, og tag nu en beslutning om chilierne skal ud af saucen eller blendes med. Smag til med salt.
Den blendede sauce stilles koldt i 2-3 timer før den skal bruges.