Okse chilinudler ala Esben

5-6 prs.

Nudler til 5-6 personer, kogt
2 spsk. rapsolie
1½ tsk. Kinesisk 5-krydderi-blanding
400-500 g oksekød i strimler
2 tsk. groft salt
2 tsk. friskkværnet peber
4 hvidløgsfed, presset
2 røde chilier, skåret ud i skriver
5 spsk. chilisauce
5 spsk. sojasauce

Pynt: forårsløg og chili frugt i skiver

Nudlerne koges, mens saucen gøres klar.
Olien varmes op i f.eks. en wok og krydderiblandingen svitses i ½ min.
Tilsæt oksekød, salt og peber og lad kødet stege indtil det er mørt:
Tag kødet op af wokken med en hulske, så evt. stegesky efterlades. Stil kødet til side.
Tilsæt hvidløg og chili til stegeskyen og lad stege i 2 min.
Tilsæt chilisauce og sojasauce og varm godt op.
Oksekødet føres tilbage i wokken, og varme igennem, hvorefter nudlernes tilsættes og vendes rundt i saucen.
Pynt med forårsløg og chili frugt.

 


(c) 2024 e-fri.dk