6 prs.
Aubergine:
600 g aubergine
Salt
olivenolie
Aubergine vaskes
og skæres ud i skiver på 1 cm tykkelse.
Skiverne lægges i
et fad og drysses med salt (hvis flere lag - salt på hvert lag). Læg aubergine
skiverne i pres - evt. vejes ned med et andet fad - i ca. 15 min.
Dup skiverne
tørre og vend dem i olie.
Steg skiverne
gyldne på begge sider og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle eller
viskestykke.
Kødsauce:
1 stort løg, hakket fint
4 fed hvidløg
Olie
600-800 g mager oksefars
Salt
Peber
1 knsp. Kanel, stødt eller 2 kanelblade
1 tsk. sukker
3 tsk. oregano, tørret og hakket
1 tsk. røget paprika
1 tsk. paprika
2 tsk. timian, tørret og hakket
1½ tsk. rosmarin, tørret og hakket
1 dåse hakkede tomater
2 dl rødvin
1½ dl rasp
1 spsk. parmesanost, revet
Løget svitses
godt i olien, hvorefter farsen tilsættes og brunes godt.
Tilsæt vinen,
krydderierne og tomat og lad saucen koge i 15-20 min.
Rør rasp og ost
i.
2 spsk. rasp
Aubergine
Kødsauce
bechamelsauce eller mornaysauce
Fadet smøres, hvorefter raspen fordeles på de smurte flader.
Halvdelen af
auberginerne fordeles ovenpå raspen, hvorefter kødsaucen fordeles oven på
auberginerne. De resterende aubergineskiver fordeles oven på saucen og afslut med en portion ostesauce.
Retten dækkes til med f.eks. folie og tilberedes 40 min. i ovn ved 180°, hvorefter folien fjernes og retten gratineres i 20 min.