Fordrukken okse (ragout)

4 prs.

Olivenolie
½ kg oksekød, i tern
4 fed hvidløg, grofthakkede
½ tsk. salvie
1½ tsk. rosmarin
1 flaske rødvin (750 ml)
3 dl hønsebouillon eller andebouillon
4 bladselleri stænger, skåret i grove stykker
4 gulerødder, skåret i grove stykker
1 spsk. andefedt eller smag til med muscovadosukker
Peber, friskkværnet
2-2½ dl madlavningsfløde
evt. saucekulør
Evt. jævning

Olien varmes op i en gryde, krydderierne, hvidløg og kød tilsættes.
Når kødet er brunet tilsættes vin, bouillon og grøntsagerne og lad simre indtil kæder et mørt (ca. 1½ time ? alt efter kødet).
Grydens indhold sies, så den skilles i sauce og fyld.
Fyldet sorteres i kød og grøntsager ? grøntsagerne skal ikke bruges mere.
Kødet hældes tilbage i saucen, der tilsættes evt. andefedt, fløde og smages til med peber.
Man kan evt. jævne saucen lidt, hvis man finder den for tynd.

Server evt. med Hasselback kartofler og salat.


(c) 2024 e-fri.dk