4 prs.
Olivenolie
½ kg oksekød, i tern
4 fed hvidløg, grofthakkede
½ tsk. salvie
1½ tsk. rosmarin
1 flaske rødvin (750 ml)
3 dl hønsebouillon eller andebouillon
4 bladselleri stænger, skåret i grove stykker
4 gulerødder, skåret i grove stykker
1 spsk. andefedt eller smag til med muscovadosukker
Peber, friskkværnet
2-2½ dl madlavningsfløde
evt. saucekulør
Evt. jævning
Olien varmes op i en gryde, krydderierne, hvidløg og kød tilsættes.
Når kødet er brunet tilsættes vin, bouillon og grøntsagerne og lad simre indtil kæder et mørt (ca. 1½ time ? alt efter kødet).
Grydens indhold sies, så den skilles i sauce og fyld.
Fyldet sorteres i kød og grøntsager ? grøntsagerne skal ikke bruges mere.
Kødet hældes tilbage i saucen, der tilsættes evt. andefedt, fløde og smages til med peber.
Man kan evt. jævne saucen lidt, hvis man finder den for tynd.
Server evt. med Hasselback kartofler og salat.