Risret med østens krydderier og lam

til 4 prs.

Kødet:
500 g lammekød i tern
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
4 hvidløgsfed, i tern eller presset
3 tsk. ingefær, revet eller i tern
½ tsk. peberkorn
2 nelliker hele eller ¼ tsk. stødt
1 tsk. spidskommenfrø eller ½ tsk. stødt
2 kanelblade

Lammekødet gøre klar, dvs, gennemses for hinder og andre hårde elementer.
De øvrige ingredienser hakkes godt sammen, og massen gnides godt ind i kødet og stil koldt natten over.

200 g spinat
1 tsk. olie, gerne sennepsolie
1 spsk. olivenolie
2 løg, skåret i rustikke strimler
½ tsk, chilipulver
½ tsk. muskat, stødt
2 tsk. garam masala
3 dl yoghurt naturel
3 spsk. rosiner
smag til med salt

Spinaten svitses i olien indtil det meste af væden er reduceret. Tag af panden og stil til side.
Olivenolie varmes op og løg svitses heri. Drys chilipulver, muskatnød og garam masala over og lad simre i 2 min.
Tilsæt kødet - husk at fjerne kanelbladene. Lad simre i ca. 30 min.
Yoghurt tilsættes, varm god igennem og smag til med salt.
Rosinerne tilsættes.

Ris:
200 g basmati ris
2 dl bouillon, evt. lammebouillon

Risene skylles godt i koldt vand, placeres i bunden af et fad (gerne et der kan dækkes til, som f.eks. en stegeso) og bouillon hældes over.
Den krydrede kød- og spinatblanding placeres oven på risene og fadet dækkes til.
Stil i ovn ved 180° i 30 min., check om risene er færdige og når du synes de er klar, tages fadet ud af ovnen og lad hvile i 5 min.
Vend rundt i retten, så risene og kødet blandes, og så er det spisetid.


(c) 2024 e-fri.dk