Når man sådan rejser ud og oplever fremmede egne på denne planet, får man inspiration og ideer med hjem. På vores fantastiske tur til Nepal, fik vi meget lækkert mad, og her er mit forsøg på at lave Chicken Chilli. I Nepal steger man grøntsagerne med i sidste del af opskriften, men denne husstand har en forkærlighed for rå grøntsager, så de bliver serveres som salat.
Opskriften starter med med krydrede kyllingenuggets - se her!
til 3-4 prs.
1½ spsk. neutral olie
2-3 løg, hvert løg delt i 4-8 stykker
3 spsk. soja sauce
3 friske chilier, jeg lægger den i halverede, så de knap så hardcore chili spisere kan styre udenom
4½ spsk. ketchup - brug den man normalt ville anvende.
Kyllingenuggets
Olien varmes op i en wok og løgstykkerne steger heri i 3 minutter.
Tilsæt chilierne og lad steg i 1½ minute.
Soja, chili og ketchup tilsættes og steger i 2 minutter.
Kyllingenuggetsene tilsættes og varmes op.
Serveringsforslag: stegte ris/ kogte ris, salat og evt. flûtes.