til 4 prs.
Marinaden:
2 hvidløgsfed, presset
½ spsk. ingefærpasta
½ spsk. spidskommen, pulver
½ spsk. chilipulver
1 spsk. soja sauce
1 spsk. maizenamel
1 æg
½ spsk. citronsaft
600-700 g kyllingefilet, skåret ud i tern
Fritureolie.
Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen og piskes til en ensartet masse.
Kyllingestykkerne hældes i marinaden, og man rører godt rundt. Dæk til og stil koldt i minimum 1 time - helst natten over (jo længere tid, jo mere smag).
Olien varmes godt op - ja den skal være pænt varm. Kyllingestykkerne lægges forsigtigt ned i gryden - de skal helst ikke røre hinanden, da de så vil "vokse sammen" til større stykker. Min erfaring er at 3½ minut er nok - men man kan jo pøve med 1 stykke først og tage tid, da sådanne udregninger afhænger af kødstykkernes størrelse.
Tag de færdige kyllinge nuggets på med en hulske - husk stadig at det er meget varmt - lad dryppe af for overskuds-olie. Jeg bruger en metalsigte. Så kan man stege næste portion af kyllingekød.
Serveringsforslag: stegte ris og salat.