Kyllingenuggets

til 4 prs.
 

Marinaden:

2 hvidløgsfed, presset

½ spsk. ingefærpasta

½ spsk. spidskommen, pulver

½ spsk. chilipulver

1 spsk. soja sauce

1 spsk. maizenamel

1 æg

½ spsk. citronsaft

600-700 g kyllingefilet, skåret ud i tern

Fritureolie.
 

Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen og piskes til en ensartet masse.

Kyllingestykkerne hældes i marinaden, og man rører godt rundt. Dæk til og stil koldt i minimum 1 time - helst natten over (jo længere tid, jo mere smag).

Olien varmes godt op - ja den skal være pænt varm. Kyllingestykkerne lægges forsigtigt ned i gryden - de skal helst ikke røre hinanden, da de så vil "vokse sammen" til større stykker. Min erfaring er at 3½ minut er nok - men man kan jo pøve med 1 stykke først og tage tid, da sådanne udregninger afhænger af kødstykkernes størrelse.

Tag de færdige kyllinge nuggets på med en hulske - husk stadig at det er meget varmt - lad dryppe af for overskuds-olie. Jeg bruger en metalsigte. Så kan man stege næste portion af kyllingekød.

Serveringsforslag: stegte ris og salat.

 

(c) 2024 e-fri.dk