Tilberedt i stegeso.
4 prs.
600-700 g kyllingekød, f.eks. over- og underlår
Marinade:
1 dl græsk yoghurt
1 spsk. garam masala
1½ tsk. chiliflager
1 tsk. gurkemeje
2 fed hvidløg, revet eller presset
1 spsk. ingefær, i små tern eller revet
1½ tsk. groft salt
2 spsk. limesaft
Alle ingredienserne røres sammen, hældes i en stor frysepose og kyllingekødet tilsættes.
Stil på køl og lad trække i natten over.
Korma sauce:
2 rødløg, skåret i ringe
rapsolie
75 g tomatpure
1 dåse kokosmælk - 400 ml
65 g mandelflager
Kyllingekødet og marinaden overføres til en stegeso, eller et andet fad, der kan overdækkes.
Lidt rapsolie varmes op på en stegepande og løg svitses heri.
Tag halvdelen af kokosmælken og overfør det til løget i panden og bring i kog.
Hæld blandingen over kyllingen.
Tomatpure og resten af kokosmælken piskes sammen og hældes over kylling og løg.
Læg låg på fadet og vad stege ved 200° i 1 time - efter 25 min, skal der lige vendes rundt i indholdet.
Tag låget af, skru ned til 180° og lad stege videre i 20 min.
Server med kokosflagerne drysset over og dertil kogte ris og naan/naan 2