Grøn tomat marmelade

En af de mange måder man kan anvende de der sidste tomater, der ikke bliver røde.

275 g grønne tomater
skal af 1 citron
1 spsk. citronsaft
½ stjerneanis (der er altid én i posen der ikke er hel længere!)
200 g sukker
Maizena til jævning
evt. Atamon (se dosering på flasken/pakken)

Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.
Tomaterne hakkes fint - jeg putter dem i min minihakker sammen med citronskal og -saft.
Hæld i en kasserollen sammen med stjerneanis stykket og lad koge, under låg, i 15 min. Husk at røre i det en gang imellem.
Sukkeret tilsættes og marmeladen koger i yderligere 3 min.
Marmeladen jævnes, tages af varmen og atamon tilsættes evt.
Hæld på glas mens varm og luk straks.

Smager dejlig sammen med ost.


(c) 2024 e-fri.dk