Denne er inspireret af den mere traditionelle hindbærsnitte.
Mørdejen:
250 g hvedemel
75 g flormelis
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. groft salt
skal af en lille usprøjtet citron, eller ½-delen af en stor - evt. zestet og derefter hakket i mindre stykker
150 g smør, skal være blødt men ikke smeltet
1 æg
Alle ingredienserne æltes sammen til en samlet dej - jeg foretrækker at gøre det med håndkraft.
Dejen skal på køl i min. 1 time hvorefter den skal rulles ud i 2 lige store stykker - firkantede.
En metode jeg har lært af min 12-årige junior kok (Esben): placer dejen i en 8 liters frysepose og lad dejen hvile heri i køleskabet i den førnævnte time.
En time er gået: dejen kan nu rulles ud i posen - dette giver 3 meget lige sider og 4 flotte rette hjørner, så det er meget lidt man skal rette til efter følgende.
Når man har rulle dejen ud inde i posen, kan man måle sig frem til midten af den og dele den præcist midt på - brug en kniv og skær gennem dej og plastik.
Klip forsigtigt posen helt op, ret de dejkanter der ikke er helt lige og del posen så dejstykkerne ligger på hver sit stykke.
Nu kan dejstykkerne forsigtigt vendes ud på et stykke bagepapir, og plastikken pilles forsigtigt af.
Bages ved 180° i 10-12 min. (Jeg siger tak til min søn Esben for at have vist mig metoden).
Fyldet skal på mens kagen er varm.
Jordbærfyldet:
350 g jordbærmarmelade - man kan købe en eller anvende en hjemmelavet (se evt. Jordbærmalelade med cognac / jordbærmaleade med vanilje)
skal af en lille usprøjtet citron, eller ½-delen af en stor - evt. zestet og derefter hakket i mindre stykker
Jordbærmalelade og citronskal blandes sammen og fordeles på det ene stykke kage.
Det andet stykke kage places forsigtigt oven på jordbærfyldet.
Når kagen er kold kan den pyntes som man findes det bedst, evt. glasur - her med glasur med 3 spsk. jordbærmalade rørt i.
Når pynten er klar (alt efter hvad man har valgt) kan kagen deles i det ønskede antal snitter.