Fastelavnsboller

12 boller

Forslag til fyld:
kagecreme
marmelade gele
Vaniljekagecreme og remonce

Mængden der er nødvendig afhænger af, hvor mange af bollerne der skal have det valgte fyld.
En portion af cremen passer til 12 boller.
Det er vigtigt at fyldet er koldt, før det tilføjes til bollerne.

Marmelade gele til 12 boller:
1 dl marmelade
2 spsk maizenamel
½ dl vand

Marmeladen varmes op i en kasserolle.
Maizenamel røres ud i vandet, og når marmeladen koger røres blandingen i. 
Når det er stivnet, overføres det til en skål og afkøles.
 

Dejen:
1 dl mælk, håndvarm
25 g gær
125 g smør, blødt
1 æg
4 spsk. rørsukker
½ tsk. groft salt
350-400 g hvedemel
1 æg, sammenpisket (til pensling)

Gæren røres ud i mælk.
Smør, æg, rørsukker og salt røres i.
Mel røres i og dejen ældres til en samlet dej.
Lad hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Dejen slåes ned, æltes igennem og rulles ud, til den i ca. 2-3 millimeter tyk - endelig ikke tyndere, da den så nemt brister.
Dejen deles i 12 stykker, og på disse stykker placeres ca. ½ spsk. fyld. Luk dejen rundt om fyldet - sørg for at trykke godt sammen og stil bollen ovenpå samlingen.
Efterhæver i 45 min. hvorefter bollerne pensles med æg.
Bages i forvarmet ovn ved 200°i 12 min. 
Lad afkøle før de pyntes med f.eks. glasur, flormelis eller andet.

 

 


(c) 2024 e-fri.dk