15-20 stk.
Dej:
50 g gær
2 dl lunken mælk
1 æg
¼ tsk. salt
75 g smør
20 g rørsukker
Ca. 450-500 g hvedemel
Gæren røres ud i mælken, de øvrige ingredienser tilsættes og en fast dej æltes sammen. Dejen stilles til hævning ved stuetemperatur i ca. 20 min.
Remonce:
80 g smør
80 g farin
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
Ingredienserne blandes godt sammen.
Dejen rulles ud til en rektangel, remoncen smøres på og dejen rulles derefter til en roulade. Rouladen skæres ud i skiver = snegle, der lægges på en bageplade.
Sneglene efterhæver i 20 min.
Pynt:
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. perlesukker eller rørsukker med store sukkerkrystaller
Ægget og mælken piskes godt sammen.
Snegle pensles med ægge+mælkeblandingen og drysses med perlesukkeret. Bages derefter ved 185° i 15-20 min.