Chokolade cupcakes 2

5-20 cupcakes
 

140 g smør

50 g chokolade

200 g sukker

4 æg

250 g hvedemel

4 tsk. bagepulver

2 dl kakao

6 tsk. vaniljesukker
 

Chokoladen hakkes i mindre stykker og smeltes sammen med smør.

Sukker, chokolade og smør røres sammen, tilsæt derefter æg.

Mel, bagepulver, kakao, vanilje og mælk blandes i og dejen røres godt sammen.

Hæld dejen muffinforme og bag dem i forvarmet ovn ved 170° i 20 min.

Lad afkøle.
 

Glasur/frosting:
100 g smør, blødgjort
115 g flormelis
75 g mælkechokolade, smeltet

 

Smør og flormelis piskes godt sammen, indtil man opnår en glat konsistens.
Chokoladen piskes i, og pisk indtil det er blandet godt i.

Glasuren påføres kagerne, f.eks. med sprøjtepose+tylle eller forsigtigt med en smørekniv.

 

(c) 2024 e-fri.dk