Rådyrbov i sherrysauce

4 prs.

ca. 1 kg rådyrbov med ben
100 g smør
salt
peber
2½ dl piskefløde
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dl sherry, evt. en halvtør

Smør varmes op på en stor pande, og den afpudsede bov brunes godt i smøret.
Kødet flyttes over i en stegeso, stegeskyen fra panden hældes over og drys med salt og peber.
Bouillon, sherry og fløde hældes ved, låg på stegesoen og steges i ovn ved 100° i 5-6 timer - ja det er lang tid, og det hele værd.

 

Kødet tages op af stegesoen, og fjern ben og skær kødet ud i mundrette bidder.
Stegeskyen sies og hældes over i gryde. Varm op, jævn med majsstivelse (hvis man synes, kan man tilsætte lidt sovsekulør) og hæld kødet i saucen.

Server evt. til en god kartoffelmos.

Dådyrkød kan også anvendes til denne ret.


(c) 2024 e-fri.dk