1 stort løg, hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
1 hel chili peber, hakket fint
3 spsk. fedtstof (f.eks. andefedt, olivenolie eller andet med masser af smag).
3 tsk. karry
3 tsk. paprika
300-400 g elgfars
200 g champignoner, hakket fint
1 dl spinat, hakket fint
1 dl grønkål, hakket fint
1 spsk. tomatpure
2 dåser hakkede tomater
2½ dl bouillon
2 dl røde linser - skyllet godt
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. spidskommen, stødt
1 knsp. salvie, tørret og hakket
2 tsk. oregano, tørret og hakket
1 tsk. basilikum, tørret og hakket
1 tsk. rosmarin, tørret og hakket
salt, peber og chiliflager (til at smage til)
Olivenolien varmes op i en gryde. Karry og paprika svitses i olien, løg hvidløg og chili tilsættes og svitses lidt, hvorefter kødet tilsættes og brunes.
Champignon, spinat og grønkål tilsættes og steger med i 3 min.
Tomatpure, hakkede tomater, bouillon og linserne tilsættes og lad simre i 4-5 min. under låg.
Tilsæt krydderierne, læg låg på og lad simre i 40 min.
Linserne vil suge det meste af væden til sig, så hold øje med om det er nødvendigt med yderligere væde.
Smag til med salt, peber og chili.
Lasagnen samles med pastaplader og ostesauce.
Som sauce kan man anvende mornaysauce eller bechamelsauce.