Dådyreragout

4-6 prs.

ca. 450 g dådyrkød, i tern
150 g røget bacon, i tern
½ spsk. hvedemel
1½ tsk. paprika
½ tsk. peber
½ tsk. salt
4-5 spsk olivenolie
1 stort løg, snittet fint
1 dl gulerod, i tern/skiver
2 spsk. tomatpure
1 dåse hakked tomat
2 dl vildtbouillon
2 dl rødvin
3-4 forårsløg, snittet
½ dl fløde 
1 spsk. maizenamel

Mel, paprika, peber og salt hældes i en stor frysepose - indholdet rystes godt sammen. Kød- og bacontern hældes i posen og rystes godt sammen med melblandingen.
Olien varmes op i en stor pande eller en stor gryde, og kød og bacon brunes godt heri.
Tilsæt løg og lad svitse godt med.
Gulerod og tomatpure røres i, hvorefter hakket tomat, bouillon og rødvin røres i. Lad retten simre i 1 time.
Tilsæt forårsløg.
Fløde og maizenamel røres sammen og bruges til at jævne retten:

Server evt. med kartoffelmos.


(c) 2024 e-fri.dk