Spinat og feta gratin

2 prs.

100 g spinatblade, vaskede
2 spsk. olivenolie
1 løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, skåret i tern
1 chilifrugt, skåret i mindre stykker
½ tsk. peber, friskkværnet
½ tsk groft salt
½ tsk. spidskommen, pulver
½ tsk. koriander, pulver
1½ tsk. persille, hakket fint
150 g feta/salat ost, most eller i tern
3 æg
1 spsk. mælk
1-2 håndfulde revet ost, f.eks. cheddar, emmentaler eller hvad man foretrækker

Olien varmes op på en stegepande.
Løg, hvidløg og hvile svitses i olien i 3-4 min.
Spinat tilsættes og mens bladene afgiver deres væde, krydres der med peber, salt, spidskommen, koriander og persille.
Smør et lille ildfast fad med olie.
Feta vendes hurtigt i spinatblandigen og det hele overføres til det lille fad.
Æg og mælkk piskes sammen og hældes over spinat og fetablandingen.
Afslut med revet ost og stil i ovn ved 200° i ca. 30 min. 



(c) 2025 e-fri.dk