4 prs.
500 g pasta, f.eks. fettuccine
vand
salt
olie
Vand, tilsat olie og salt, bringes i kog og pastaen koges heri - endelig ikke for meget, de de koger videre i saucen senere:
Tag 2½ dl af pastavandet fra og dræn resten af pastaen.
500 g champignoner, skåret ud i kvarte
10 hvidløgsfed, presset eller skåret i tern
1 spsk. olivenolie
½-1 spsk smør
1 dl persille, hakket
2½ dl pastavand
2½ dl piskefløde
2½ dl revet parmesanost
1 tsk. salt, groft
1 tsk. peber, friskkværnet
Olien og smør varmes op i en pande, gryde eller sauterpande. Champignonerne og hvidløg svitses godt heri.
Persille tilsættes sammen med pastavandet.
Fløde og parmesanosten tilsættes og saucen bringes i kog og smages til med salt og peber.
Tilsæt pastaen og vend det godt i saucen.
Er dejligt tilbehør til de fleste stykker stegt kød.