Løgbrød

3 flûtes

Løgfyldet:
75 g smør, smeltet
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 store forårsløg

Smør smeltes, løg, hvidløg og forårsløg hakkes fint og smør og grønt røres sammen.

Dejen:
2½ dl vand, håndvarmt
1 spsk. olie, f.eks. rapsolie
25 g gær
1 tsk. sukker, gerne mørk rørsukker eller muscovadosukker
1 tsk. salt
Ca. 400 g mel

Vand hældes i en røreskål og olien tilsættes. Gæren røres ud i vandet.
Rør sukker og salt i, og derefter røres mel i.
Ælt dejen godt igennem.
Lad hæve i 40 min.

Flûtes:
Dejen
Løgfyldet
1 æg
Groft salt, evt flagesalt

Dejen deles i 3 dele, der alle rulles ud til aflange dejplader - ca. 30 cm.
Løgfyldet fordeles på dejpladerne, der rulles som roulader og placeres på bageplader. Efterhæver i 30 min.
Ægget piskes sammen med en gaffel og brødene pensles med det. Drys brødene med salt.
Bages ved 180° i 15-20 min.

 


(c) 2024 e-fri.dk