Kartoffelsalat med bacon

4-8 prs - alt efter hvad man serverer til

1 kg små kartofler
vand 
salt
200 g bacontern
løg - 1 stort løg i tern eller 4 forårsløg, snittet
1 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg, snittet fint
1½ spsk. dijonsennep
1 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. chili, i flager

Kartoflerne vaskes og deles i halve eller kvarte. Behold skralden på.
Vandet, med lidt salt, bringes i kog og kartoflerne koges indtil de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne.
Bacontern steges i en pande/sauterpande indtil sprød. Tag op af panden med en hulske og stil til siden.
Olivenolien op i panden.
Hvidløg svitses forsigtigt i olien.
Sennep og eddike røres sammen, og hældes ned til hvidløget.
Kartofler og løg tilsættes og vendes godt rundt.
Krydr med peber og chili.
Spises varm - men egner sig også som kold kartoffelsalat.


(c) 2025 e-fri.dk