4 prs.
600-700 g kartofler, skåre i skiver på ca. 2-3 mm.
3½ dl sødmælk eller mager madlavningsfløde
3 spsk. hvidvin
½ tsk. peber, kværnet
½ tsk. groft salt
2 spsk. smør
2 tsk. olivenolie
2 fed hvidlød, hakket fint
200 g brune champignoner, i skiver
1 tsk. chiliflager
½ tsk. muskat
½ tsk. groft salt
Mælk, hvidvin, peber, salt og muskat hældes i en gryde og bringes i kog.
Kartoffelskiverne tilsættes og koger i 10 min.
Imens smeltes smøret på en pande.
Olien og hvidløg tilsættes.
Champignonerne hældes i, drys salt over og lad svitse indtil det meste af væden fra svampene ligger i panden.
Indholdet af panden hældes over til kartoflerne, og vend godt rundt.
Overfør til et ildfast fad og stil i ovn ved 180° i 45 min.