Her med bacon,. men man kan sagtens anvende andet kød eller nogle dejlige svampe istedet.
4 stk.
2 bagekartofler
100-125 g bacon, i skiver
½ dl creme fraîche
25 g revet cheddar
25 g revet emmentaler
2 stk. forårsløg, snittet fint
1 æg
½-1 tsk. chiliflager
salt & peber
ca. 10 g emmentaler til at drysse over
Bagekartoflerne bages og afkøles helt.
Bacon steges sprødt, hvorefter hovedparten brækkes i mindre stykker og en smule gemmes til pynt.
Halver kartoflerne på langs og skrab forsigtigt indmaden ud af skrællen - f.eks. med en ske. Skrab ikke for tæt på skrællen, da der er bedre at der efterlades en del af indmaden end at der går hul på skrællen.
Indmaden fra kartoflen moses sammen med bacon, creme fraiche, cheddar, emmentaler, forårsløg, æg og chili.
Smag til med salt og peber.
Placer de udhulede kartofler i et ildfast fad, fordel kartoffelmosen i hver og drys den resterende emmentaler over.
Bages i ovn ved 200° i ca. 15 min.
Pynt mede bacon og bag i yderligere 3 min.