Falafler

til 2 prs.

Hvis kikærterne er tørrede, skal de stilles i blød natten over - de skal ikke koges.

100-130 g kikærter
2 spsk. frisk persille
1 tsk. hvidløgspulver
½ løg
1 tsk. koriander, stødt
1 tsk. spidskommen, stødt
¼ tsk.  stærk chilipulver
¼ tsk. muscovadosukker
1 tsk. groft salt
1 æg
1 spsk. rasp
¼ tsk. hvidvinseddike
1 dl kartoffelmel

Rasp til at vende falaflerne i
Olie til stegning (en der kan tåle den høje varm som kræves for at kunne fritere).

Alle ingredienserne hakkes godt sammen i en foodprocessor - jeg synes det bliver for "fint" hvis man blender, men der er en smagssag, "Farsen" er godt blød, men det skal den være.
Form falaflerne til kugler, i den størrelse man ønsker og vendes forsigtigt i raspen.
Varm olien godt op i en gryde, tilsæt falaflerne og steg indtil de er gyldne og sprøde - jeg steger 2-4 ad gangen.
Lad dem dryppe af og de er nu klar til servering.

Kan anvendes i stedet for kød i durum, pitabrød eller med chilisauce til en god salat.

 


(c) 2024 e-fri.dk