Til denne ret skal der skaffes filodej - trekant-formet.
evt. 8-10 ark
Fyld:
2 æg
1 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
50 g feta, most
1 tsk. olivenolie
500 g kyllingefars
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen, plvd
1 tsk. peber, stødt
2 spsk. hakket persille (kan være tørret)
1 spsk. hakket ramsløg (kan være tørret)
50-75 g smør
Æg, løg, hvidløg og feta blendes godt sammen.
Kyllingefarsen røres sammen olivenolien, krydderierne, æggeblandingen og urterne.
Smelt smørret.
Fordel 1 spsk af fylde på den brede del af trekanten.
Rul filodej med fyld til en lang pølse - luk ved at pensle lukningen med lidt af smørret.
Placer börek på en bageplade, pensl med smør og bag ved 200° i 18-24 min.