Chilibønner, røde kidney bønner

1 l tomatjuice

1 fed hvidløg

½ rød chili

½ tsk. koriander, stødt

½ tsk spidskommen, stødt

½ tsk. løgpulver

1 tsk. groft salt

450-500 g røde kidneybønner

sukker
 

Tomatjuice, hvidløg, chili, koriander, spidskommen, løgpulver og salt blendes godt sammen. Smag til med sukker - hvis den er blevet meget stærk, hjælpe sukkeret på at mildne lidt.

Bønnerne lægges i en beholder med tætsluttende låg, tomat blandingen hældes over - låg på, og bønner stilles koldt i 1-1½ døgn.

Efter 1-1½ døgn hældes bønner og sauce over i en gryde og koges indtil bønnerne er møre.

Det er en stor portion, men den egner sig fint til at blive delt op i mindre portioner og gemt i fryseren til f.eks. chili con carne o. lign. Jeg fryser det ned i portioner af ca. 200 g.

 

(c) 2024 e-fri.dk