4 prs.
?Låg?:
Persille, hakket
2 fed hvidløg, presset
1 dl creme fraîche
Salt
Peber
Persille og hvidløg blandes med creme fraîchen. Smages til med salt og peber.
500 g kartofler
2 løg, skåret i tynde skiver
2 spsk. fedtstof
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Tørret timian
¼ l bouillon
4 tsk. svinekoteletter
Ovnen forvarmes til 200°.
Kartoflerne skrælles, skylles og skæres ud i tynde skiver.
Kartoffel og løg lægges skiftevis i lag i et ovnfast fad. Hvert lag drysses med salt og timian (nederste og øverste lag drysses også med peber).
Bouillon hældes over kartoflerne, fadet dækkes til med folie (med "lufthuller") og sættes i ovnen i 40 min.
Koteletterne snittes i fedtkanten og brunes i fedtstoffet.
Efter de 40 min., anrettes de brunede koteletter oven på kartoflerne. "Låget" øses over og fadet sættes tilbage i ovnen, uden folie, i 15-20 min.